×

Integritetspolicy

Domino respekterar din integritet och tar skyddet av din personliga information på stort allvar

 

Välkommen till integritetspolicyn för Domino Sweden AB, Attorpsgatan 12, 58273 Linköping, Sverige.

Domino respekterar din integritet och tar skyddet av din personliga information på stort allvar. Denna sekretesspolicy informerar dig om hur vi behandlar din personliga information när du har kontakt med oss och klargör dina rättigheter.

 

1. VIKTIG INFORMATION OCH VEM VI ÄR

SYFTET MED INTEGRITETSPOLICY

Denna integritetspolicy informerar dig om hur Domino behandlar din personliga information när du handlar våra varor och tjänster, eller annars kontaktar oss. Detta inkluderar sådana uppgifter som du tillhandahåller när du registrerar dig för vårt nyhetsbrev eller fyller i ett informationsformulär.

Vi ber att du läser denna integritetspolicy om hur vi behandlar data noggrant för att förstå hur och varför vi använder din information.

ANSVARIG

Domino Sweden AB är registeransvarig och ansvarig för dina personuppgifter (kollektivt benämnda "Domino", "vi", "oss" eller "vår" i detta sekretessmeddelande).

Vi har utsett en dataskyddsansvarig som kommer att ansvara för att besvara frågor relaterade till denna sekretesspolicy. Om du har några frågor om denna integritetspolicy, inklusive begäran om att utöva dina lagstadgade rättigheter, vänligen använd kontaktuppgifterna nedan.

KONTAKTINFORMATION

Domino UK Limited
Dataskyddsombud
DPO@Domino-Printing.com
Trafalgar Way, Bar Hill, Cambridge, CB23 8TU

Du har rätt att när som helst kontakta tillsynsmyndigheten. Vi önskar dock ha möjlighet att ta itu med ditt ärende innan du kontaktar tillsynsmyndigheten. Vänligen kontakta oss i första hand.

ÄNDRINGAR I INTEGRITETSPOLICY OCH ÄNDRINGAR I DIN DATA

Denna version av sekretesspolicyn uppdaterades senast den 12 september 2019.

Det är viktigt att de personuppgifter vi har är aktuella och korrekta. Meddela oss om din personliga information ändras.

TREDJEPARTSLÄNKAR

Denna webbplats kan innehålla länkar till tredjepartswebbplatser, plug-ins och applikationer. Om du klickar på dessa länkar eller aktiverar relevanta länkar kan tredje part kunna samla in eller dela information om dig. Vi kontrollerar inte dessa externa webbplatser och ansvarar inte för deras integritetspolicy. Vi rekommenderar att du läser integritetspolicyn för varje webbplats du besöker när du lämnar vår webbplats.

 

2. DATAN VI SAMLAR OM DIG

Personuppgifter eller personlig information är information om en person genom vilken denna person kan identifieras, t.ex. namn, adress eller e-postadress. Detta inkluderar inte några uppgifter där en slutsats till din person inte är möjlig på grund av anonymisering.

Vi kan samla in, använda, lagra och överföra olika typer av personlig information om dig, som vi har klassificerat enligt följande:

  • Identitetsdata inkluderar förnamn, efternamn, användarnamn eller liknande identifierare och titel.
  • Kontaktuppgifterna inkluderar faktureringsadress, leveransadress, e-postadress och telefonnummer.
  • Finansiella uppgifter inkluderar bankinformation.
  • Transaktionsinformation inkluderar information om betalningar till och från dig och andra detaljer om produkter och tjänster du har köpt från oss.
  • Specifikationerna inkluderar IP-adress (Internet Protocol), din åtkomstdata, webbläsartyp och -version, inställning och plats av tidszon, webbläsarens instickstyper och versioner, operativsystem och plattform och annan teknik på enheterna du använder för att komma åt denna webbplats.
  • Profilinformation inkluderar ditt användarnamn och lösenord, inköp eller beställningar, intressen, preferenser, feedback och enkätsvar.
  • Användningsinformation innehåller information om hur du använder vår webbplats, produkter och tjänster.
  • Marknads- och kommunikationsdata inkluderar dina preferenser för att ta emot nyhetsbrev och annan information från oss och våra tredjepartsleverantörer och din föredragna metoder för kommunikation (t.ex. e-post, telefon, post).

VAD HÄNDAR OM DU INTE SPECIFIERAR PERSONLIGA DATA?

Om vi ​​enligt lag eller enligt ett kontrakt med dig är skyldiga att samla in personlig information men du inte tillhandahåller sådan information på begäran, kanske vi inte kan uppfylla avtalet med dig (till exempel förse dig med varor eller tillhandahålla tjänster). I så fall kan vi behöva avbryta en produkt eller tjänst du har hos oss, men vi kommer att meddela dig om så är fallet.

 

3. HUR SAMLAS DINA PERSONLIGA UPPGIFTER IN?

Vi använder olika metoder för att samla information från och om dig, inklusive:

  • Direkt interaktion. Du kan förse oss med din identitet, kontakt och ekonomisk information genom att fylla i formulär eller skicka oss denna information med post, telefon, e-post eller på annat sätt. Detta inkluderar personlig information som du tillhandahåller när du:
    • köper våra produkter eller tjänster;
    • skapar ett konto på vår webbplats;
    • prenumererar på våra tjänster eller publikationer;
    • begär marknadsföringsmaterial;
    • deltar i tävlingar, kampanjer eller undersökningar;
    • ger oss feedback.
  • Automatiserad teknik eller interaktioner. Vid endast informativ användning av webbplatsen, dvs om du inte registrerar eller på annat sätt förser oss med information, samlar vi in ​​följande data och lagrar dem i loggfilerna i vårt system. Detta inkluderar följande data:
    • IP-adress;
    • Datum och tid för begäran;
    • Tidszonskillnad till Greenwich Mean Time (GMT);
    • Innehållet i begäran (konkret sida);
    • Tillgång Status / HTTP statuskoden;
    • varje överförd datamängd;
    • Webbplats från vilken begäran kommer från;
    • webbläsare;
    • Operativsystem och dess gränssnitt;
    • Språk och version av webbläsarprogramvaran
  • Cookies. Förutom ovan nämnda data, lagras cookies på din dator när du använder vår webbplats. Cookies är små textfiler som lagras på din hårddisk tilldelad webbläsaren du använder. Cookies kan inte köra program eller överföra virus till din dator. De tjänar till att göra Internet-erbjudandet mer användarvänligt och effektivt totalt sett.
    Du kan konfigurera dina webbläsarinställningar enligt dina önskemål och till exempel avvisa godkännandet av tredjepartscookies eller alla cookies. Avvisar du användningen av cookies kan du kanske inte använda alla funktioner på denna webbplats.
    Denna webbplats använder övergående cookies. Dessa raderas automatiskt när du stänger webbläsaren. Dessa inkluderar särskilt session cookies. Dessa lagrar ett så kallat session-ID, med vilket olika förfrågningar från din webbläsare kan tilldelas den gemensamma sessionen. Detta gör att din dator kan identifieras när du återvänder till vår webbplats. Session cookies raderas när du loggar ut eller stänger webbläsaren. Vi använder också ihållande cookies. Dessa raderas automatiskt efter en viss period, som kan variera beroende på cookien. Du kan när som helst ta bort cookies i säkerhetsinställningarna i din webbläsare.
  • Tredje part eller offentligt tillgängliga källor. Vi kan också få personlig information om dig från tredje part och offentliga källor enligt följande:
  • Tekniska data från följande parter:

(a) Analytics-leverantörer utanför EU, t.ex. Google;

(b) annonsnätverk; och

(c) sökinformationsleverantör.

  • Kontakt-, finans- och transaktionsdata från leverantörer av teknisk-, betalnings- och leveransservice.
  • Identitets- och kontaktinformation för dataförmedlare eller samlare.
  • Identitets- och kontaktinformation från allmänt tillgängliga källor.

 

Vi kan komma att samla in, om det finns tillgängligt, information om din dator (inklusive din IP-adress, operativsystem och webbläsartyp) för systemadministration och annonseringsunderlag. Det här är statistiska uppgifter om våra användares webbplatsanvändning och identifierar ingen person.
Av samma anledning kan vi få information om din allmänna internetanvändning genom att använda en cookie-fil som är lagrad på din dators hårddisk. Cookies hjälper oss att förbättra vår webbplats och leverera en bättre och mer personlig service. De möjliggör för oss att:

  • Uppskatta vår publikstorlek och användningsmönster.
  • Lagra information om dina preferenser och så vi kan anpassa vår webbplats efter dina individuella intressen.
  • Påskynda dina sökningar.
  • Känna igen dig när du återvänder till vår webbplats.

Du kan neka att acceptera cookies genom att aktivera inställningen i din webbläsare som förhindrar cookies. Men om du väljer den här inställningen kan du kanske inte komma åt vissa delar av vår webbplats. Såvida du inte har justerat din webbläsarinställning så att den vägrar cookies, kommer vårt system att utfärda cookies när du använder vår webbplats.

Den här webbplatsen använder Google AdWords Remarketing Service

Denna webbplats använder Googles AdWords Remarketing-tjänst för annonsering på tredjepartswebbplatser (inklusive Google) till tidigare besökare på vår webbplats. Det kan betyda att vi annonserar till tidigare besökare som inte har slutfört en uppgift på vår webbplats; till exempel gjort en förfrågan via ett kontaktformulär. Det kan vara i form av en annons på Googles sökresultatsida eller en webbplats i Googles Display-nätverk. Tredjepartsleverantörer, inklusive Google, använder kakor för att visa annonser baserade på någons tidigare besök på Domino Printings webbplats. Naturligtvis kommer all information som samlas in användas i enlighet med vår integritetspolicy och Googles sekretesspolicy.

Du kan ställa in inställningar för hur Google annonserar till dig via sidan Google Ad Preferences och om du vill kan du välja bort intressebaserad annonsering helt genom cookie-inställningar eller permanent med hjälp av ett webbläsarplugin.

Cookies som vi använder på vår webbplats

 

Namn

Innehåll

Utgår

_utma

Slumpmässigt genererat nummer

2 år

_utmb

Slumpmässigt genererat nummer

30 minuter

_utmc

Slumpmässigt genererat nummer

När webbläsare stängs

_utmz

Slumpmässigt genererat nummer, samt information om hur webbplatsen hittades (till exempel direkt, via länk, genom organisk sökning)

6 månader

*Google Analytics anger ett antal cookies (standard är 4) för att utvärdera användningen av webbplatsen.

Namn

Innehåll

Utgår

ASP.NET_SessionId

Slumpmässigt genererat session ID

När webbläsare stängs

ContensisCMSUsername

Lagrar information för att återverifiera en användare när de valt "Spara lösenord" vid inloggning

När webbläsare stängs

ContensisDisplayName

Lagrar en användares visningsnamn i det angivna formatet i Contensis globala inställningar

När webbläsare stängs

ContensisLastUserName

Lagrar en användares användarnamn vid första inloggning

25 år eller tills användare rensar cookies

ContensisAvatar

Lagrar URL till användares avatar-bild vid första inloggning

25 år eller tills användare rensar cookies

DoMore

Lagrar val av språk för besökare till sektionen DoMore

25 år eller tills användare rensar cookies

WT_FPC

Slumpmässigt genererad identifierare och information om hur en sida nåddes på webbplatsen (användarens väg genom webbplatsen)

10 år efter skapande

mgCook

Krypterat besökar-ID

1 år efter besök. Förlängs vid varje besök

geniusCampaign

Krypterat besökar-ID

5 år

Cookie_ackn

Kontrollerar att besökaren godkänt vår cookie policy

1 månad

*Sessions cookies används för att komma ihåg användarval under besök på vår webbplats. Ett typiskt scenario kan vara att komma ihåg ditt val av språk vid första besöket.

4. HUR ANVÄNDER VI DIN PERSONLIGA DATA?

Vi kommer att använda din personliga information endast i den utsträckning som krävs för att fullgöra de syften och ändamål som anges i denna policy. För att få behandla dina personuppgifter måste vi ha en rättslig grund för detta. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med följande rättsliga grunder: 

  • Då personuppgiftsbehandlingen är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra ett avtal som vi har med dig.
  • Då personuppgiftsbehandlingen är nödvändig för att fullgöra en rättslig förpliktelse.
  • Då vi har ett berättigat intresse av att behandla dina personuppgifter.
  • Då du har lämnat samtycke till behandlingen.


MARKNADSFÖRING FRÅN TREDJE PART

Vi kommer att söka ditt uttryckliga medgivande innan vi avslöjar din personliga information till företag utanför Domino Group eller Domino Distributör för marknadsföringsändamål.

ÄNDRING AV SYFTE

Vi använder din personliga information endast för de syften för vilka vi samlade in den.

Om vi ​​behöver använda din personliga information för något annat syfte, kommer vi att informera dig och förklara den rättsliga grunden.

Observera att vi kan behandla din personliga information utan din kunskap eller samtycke i enlighet med ovanstående regler, enligt vad som krävs eller tillåts enligt lag.

5. DISTRIBUTION AV DIN PERSONLIGA DATA

Det kan vara nödvändigt för oss att avslöja din personliga information till följande parter:

  • Interna tredje parter, t.ex. dotterbolag.
  • Externa tredje parter, t.ex. auktoriserade återförsäljare av Domino-produkter, tjänsteleverantörer, leverantörer av betaltjänster.
  • Tredje parter som vi väljer att sälja, överföra eller sammanfoga delar av vår verksamhet eller tillgångar med. Alternativt kan vi försöka förvärva eller fusionera med andra företag. Om det sker förändringar i vår verksamhet kan de nya ägarna använda din personliga information på samma sätt som anges i denna integritetspolicy.

Vi kräver av alla tredje parter att de följer säkerheten för dina personuppgifter och behandlar dem i enlighet med lagbestämmelserna. Vi kommer att vidarebefordra ditt val för bearbetning av dina uppgifter i marknadsföringssyfte till tredje part med vilka vi delar din personliga information, om du har samtyckt till det.

6.  ÖVERFÖRINGAR TILL TREDJE LAND

En överföring av personuppgifter till andra länder utanför Europeiska unionen kan utföras inom området IT-tjänsteleverantörer, särskilt i samband med vårt CRM-system eller om vi överför informationen till interna tredje parter.

Det finns en möjlighet att uppgifterna kan behandlas utanför EU och att det inte finns någon nivå för dataskydd i detta land som är jämförbar med EU och därför har ett adekvat beslut inte visat att det finns en tillräcklig dataskyddsnivå av EU-kommissionen. Dina intressen för dataskydd i dessa fall skyddas ingående av så kallade EU-standardavtalsklausuler, som utfärdades av EU-kommissionen och som överenskommits med behandlingsorganet, eller på annat adekvat sätt.

Kontakta oss om du vill ha mer information om de skyddsåtgärder vi vidtagit för att överföra dina personuppgifter till tredje land.

7. ANALYSVERKTYG

ANVÄNDNING AV GOOGLE ANALYTICS

Denna webbplats använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google Inc. ("Google"). Google Analytics använder så kallade "cookies", textfiler som är lagrade på din dator och som tillåter en analys av din användning av webbplatsen. Informationen som genereras av en cookie om din användning av denna webbplats överförs vanligtvis till en Google-server i USA och lagras där. Om IP-anonymisering är aktiverad på den här webbplatsen kommer Google dock att förkorta din IP-adress i förväg inom EU: s medlemsländer eller andra parter i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall kommer den fullständiga IP-adressen att skickas till en Google-server i USA och förkortas där. På uppdrag av operatören för denna webbplats kommer Google att använda denna information för att utvärdera din användning av webbplatsen, för att sammanställa rapporter om webbplatsens aktivitet och för att tillhandahålla andra tjänster relaterade till webbplatsanvändning och internetanvändning till webbplatsoperatören.

IP-adressen som tillhandahålls av Google Analytics inom ramen för Google Analytics kommer inte att slås samman med andra uppgifter som tillhandahålls av Google.

Du kan förhindra lagring av cookies genom inställning av din webbläsares programvara; dock påpekar vi att i det här fallet kanske du inte kan använda alla funktioner på denna webbplats helt. Du kan också förhindra att Google samlar in de data som genereras av cookies och är relaterade till din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) såväl som bearbetningen av dessa uppgifter av Google med hjälp av webbläsarens plugin-program tillgängligt under följande länk. Ladda ner och installera på: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=sv .

Denna webbplats använder Google Analytics med tillägget "_anonymizeIp ()". Som ett resultat behandlas IP-adresser förkortade, en personrelateradhet kan således uteslutas. I den mån de uppgifter som samlas in om dig tilldelas en personlig referens kommer de omedelbart att uteslutas och personuppgifterna raderas omedelbart.

Vi använder Google Analytics för att analysera och regelbundet förbättra användningen av vår webbplats. Med statistiken kan vi förbättra vårt erbjudande och göra det mer intressant för dig som användare. För de exceptionella fall där personuppgifter överförs till USA har Google skickat till EU-USA: s sekretesssköld, https://www.privacyshield.gov/eu-us-framework Framework. 

Information från tredje part: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, Fax: +353 (1) 436 1001. Användarvillkor: https://marketingplatform.google.com/about/analytics/terms/se/ , integritetspolicy: https://policies.google.com/privacy ,

Webbplatsen använder också Google Analytics för analys av olika enheter av besökartrafik genom ett användar-ID. Du kan inaktivera analysen på olika enheter av din användning i ditt kundkonto under "Mina data", "Personlig information"

ANVÄNDNING AV WISTIA

För integration av videor använder vi plugins från leverantören Wistia. Wistia drivs av Wistia Inc., 17 Tudor Street, Cambridge, Massachusetts, USA, USA. Om du besöker webbsidorna på vår webbplats med ett sådant plugin, upprättas en anslutning till Wistia-servrarna och plugin-programmet visas. Detta kommer att kommunicera till Wistia-servern vilka webbsidor du har besökt och hur länge du har sett en video.
För mer information om Wistias integritetspolicy och sekretesspraxis, besök https://wistia.com/privacy .

ANVÄNDNING AV YOUTUBE

Delvis inkluderar vi också YouTube-videor i vårt onlineanbjudande, som lagras på http://www.YouTube.com och kan spelas direkt från vår webbplats. Dessa är alla inbäddade i "avancerat sekretessläge", vilket innebär att om du inte spelar upp videon, kommer du inte att överföra någon information om dig som användare till YouTube. Först när du spelar upp videorna överförs data till YouTube. Vi har inget inflytande på denna dataöverföring.

Genom att besöka webbplatsen får YouTube informationen om att du har öppnat motsvarande undersida på vår webbplats. Dessutom överförs de uppgifter som avses i punkt 3 (Automatiserad teknik eller interaktioner) i denna deklaration. Detta händer oavsett om YouTube tillhandahåller ett användarkonto som du är inloggad på, eller om det inte finns något användarkonto. Om du är inloggad på användarkontot tilldelas dina data direkt till ditt konto. Om du inte vill kopplas till din profil på YouTube måste du logga ut innan du aktiverar knappen. YouTube lagrar dina data som användarprofiler och använder dem för reklam, marknadsundersökningar och / eller anpassning av sin webbplats. En sådan utvärdering genomförs särskilt (även för användare som inte är inloggade) för att tillhandahålla lämplig reklam och för att informera andra användare av det sociala nätverket om deras aktiviteter på vår webbplats. Du har rätt att invända mot skapandet av dessa användarprofiler och du måste kontakta YouTube för att utöva den.

För mer information om syftet och omfattningen av din datainsamling och behandling via YouTube, läs sekretesspolicyn. Du får också mer information om dina rättigheter och sekretessinställningar här: https://policies.google.com/privacy?hl=sv . Google bearbetar också din personliga information i USA genom US-US Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/eu-us-framework .

ANVÄNDNING AV PARDOT

Vi påpekar att vi utvärderar ditt användarbeteende kring våra produkter och tjänster när vi skickar nyhetsbrev. För att genomföra denna utvärdering inkluderar vi i de skickade e-postmeddelandena så kallade webbläsare eller spårningspixlar som representerar bildpunkter med en pixel lagrade på vår webbplats. För analysen länkar vi de uppgifter som nämns i avsnitt 3 i denna integritetspolicy och webbläsarna med din e-postadress och ett individuellt ID. Länkar som mottagits i nyhetsbrevet kan också innehålla detta ID. Uppgifterna samlas in exklusivt pseudonymiserade, så ID: erna är inte länkade till dina andra personuppgifter, en direkt personlig referens utesluts.

Du kan när som helst invända mot denna spårning genom att klicka på den separata länken i varje e-post eller informera oss via en annan kontaktväg. Informationen kommer att lagras så länge du prenumererar på nyhetsbrevet. Efter en utloggning sparar vi uppgifterna rent statistiskt och anonymt.

Vi använder Pardot från Salesforce för att distribuera och analysera nyhetsbrev samt att regelbundet förbättra användarupplevelsen. Med statistiken kan vi förbättra vårt erbjudande och göra det mer intressant för dig som användare. I händelse av att data överförs till USA har Pardot Salesfoce anslutit till EU: s och USA: s integritetsschema, https://www.privacyshield.gov/eu-us-framework .

För mer information om bearbetning av Pardot Salesforce, besök https://www.salesforce.com/company/privacy/full_privacy/.

8. ONLINE-ANNONSERING

LINKEDIN MARKNADSLÖSNING

Vi använder marknadsföringsfunktionen LinkedIn Marketing Solution i LinkedIn Ireland Unlimited Company. Detta är en process där vi vill adressera dig igen. Genom denna applikation kan du se våra annonser efter att du besökt vår webbplats när du fortsätter att använda Internet. Vi är intresserade av att visa dig annonser av intresse för dig för att göra vår webbplats mer intressant för dig.

På grund av de använda marknadsföringsverktygen upprättar din webbläsare automatiskt en direkt anslutning till LinkedIn-servern. Vi har ingen kontroll över omfattningen och fortsatt användning av data som av LinkedIn samlat in genom användning av detta verktyg. Genom LinkedIn Marketing Solution får LinkedIn den information som du har fått från oss när du besökt webbplatsen eller har klickat på en annons från oss. Om du är registrerad med en LinkedIn-tjänst kan LinkedIn koppla besöket till ditt konto. Även om du inte är registrerad på LinkedIn eller inte har loggat in finns det en möjlighet att leverantören kan upptäcka och lagra din IP-adress och andra identifierande funktioner.

Inaktiveringen av funktionen "LinkedIn Marketing Solution" är möjlig här och för inloggade användare.

För mer information om LinkedIns datoranvändning, besök https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy .

9. DATASÄKERHET

Vi har vidtagit rimliga försiktighetsåtgärder för att förhindra att din personliga information av misstag går förlorad, används eller nås, ändras eller avslöjas utan tillstånd. Vi begränsar också åtkomsten till din personliga information till anställda, agenter, entreprenörer och andra tredje parter som behöver känna till dem för affärsändamål.

Vi har etablerat förfaranden för att undersöka eventuella misstänkta överträdelser av skyddet av personuppgifter och kommer att informera dig och alla tillämpliga tillsynsmyndigheter om överträdelser sker.

10. DATALAGRING

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi kommer bara att spara din personliga information så länge som det krävs för att uppfylla de syften som vi har samlat in dem för, inklusive för att uppfylla lagkrav, redovisning och rapporteringskrav.

För att bestämma lämplig lagringsperiod för personlig information tar vi hänsyn till mängden, arten och känsligheten av din personliga information samt den potentiella risken för skada från obehörig användning eller avslöjande av din personliga information.

För mer information eller begäran om radering vänligen kontakta oss.

11. DINA RÄTTIGHETER

Du har rätt att:

  • Rättelse och tillgång till dina uppgifter: När vi behandlar dina personuppgifter har du när som helst rätt att begära rättelse av felaktiga uppgifter eller ändra de uppgifter som du lämnat. Du har också rätt att begära ett så kallat registerutdrag för att få reda på vilka personuppgifter vi har registrerade om dig.
  • Återkalla samtycke med framtida verkan: Om vi behandlar dina personuppgifter på den lagliga grunden samtycke har du rätt att när som helst återkalla ditt samtycke avseende framtida behandling.
  • Motsätta dig behandling: Du har rätt att motsätta dig behandling som vi utför på den lagliga grunden intresseavvägning.
  • Radering: Under vissa omständigheter har du rätt att få dina personuppgifter raderade hos oss. Detta gäller dock inte om vi exempelvis är skyldiga enligt lag att bevara uppgifterna.
  • Begränsa behandling: Du kan även ha rätt att begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas när så är möjligt. Om du begär sådan begränsning av behandlingen kan det dock leda till att vi inte kan uppfylla våra åtaganden mot dig under tiden som begränsningen pågår. 
  • Dataportabilitet: Om du vill flytta de personuppgifter som du själv har delat med oss till någon annan så har du även rätt att få en kopia av de personuppgifter som rör dig i ett strukturerat, maskinläsbart format.
  • Rätt att lämna klagomål: Om du är missnöjd över sättet vi behandlar dina personuppgifter på ber vi dig att kontakta oss. Du har också rätt att vända dig med eventuella klagomål till Datainspektionen.

AVGIFTSFRITT

Åtkomst till dina personuppgifter (eller utövande av andra rättigheter) är gratis. Vi kan dock ta ut en rimlig avgift om din ansökan är uppenbart ogrundad, upprepad eller överdriven. Alternativt kan vi avvisa din begäran under dessa omständigheter.

VAD VI BEHÖVER FRÅN DIG

Vi kan behöva begära specifik information från dig så att vi kan bekräfta din identitet och säkerställa din rätt att få tillgång till din personliga information (eller utöva dina andra rättigheter). Detta är en säkerhetsåtgärd för att säkerställa att personlig information inte delas med någon som inte är behörig att ta emot den. Vi kan också kontakta dig och begära ytterligare information om din begäran för att påskynda vårt svar.

SVARSTID


Vi försöker besvara alla legitima förfrågningar inom en månad. Det kan ibland ta mer än en månad om din förfrågan är särskilt komplex eller om du har gjort flera förfrågningar. I detta fall kommer vi att meddela dig och hålla dig uppdaterad.